Vanavond heb ik een bruidsshoot gedaan met een heel dynamisch, leuk stel. Ze zijn al bijna drie jaar geleden getrouwd, maar waren niet happy met de foto’s die destijds van ze gemaakt waren. Toen ze mij vroegen of ik het wilde doen heb ik direct ja gezegd. Het is een gezellig koppel en het is prachtig om ze samen te zien – die twee klikken echt.

De omstandigheden zaten niet echt mee. We waren allemaal moe van een lange dag werken, het licht was heel erg variabel en het was een waterig zonnetje. Ik had bijna iedere vijf minuten de witbalans opnieuw kunnen meten, en de sluitertijden gingen met rasse schreden omhoog. Toch hebben we een stel hele mooie platen gemaakt.

De bruid had op mijn verzoek haar zusje meegenomen als assistente – zij heeft geholpen met de sunbounce om toch wat meer licht op het geheel te krijgen en wat donkere plekken in te vullen. En dat ging prima. Na afloop heb ik nog even een 5-minuten-sessie met het zusje gedaan en het was leuk om te zien hoe ze als een volleerd model snel achter elkaar allerlei poses kon neerzetten. Het is leuk om als fotograaf achter je model aan te moeten ‘jagen’ om je foto’s te krijgen.

Komende week allemaal maar eens omzetten naar JPEG en een aantal foto’s bewerken.