0001__MG_0951-Edit

Mobiele electronica in de schijnwerper

Productfotografie is een leuke tak van sport waarbij je veel creativiteit kwijt kunt. Maar ook een tak van sport waarbij je inventief moet zijn en vaak zal proberen met een minimum aan kosten het mooiste eindresultaat neer te zetten.

Zo probeerde ik een tijdje terug een aansprekende productfoto te maken van een mobiele telefoon. En naar mijn mening is dat aardig gelukt…

 Ik heb de telefoon op een zwart pianolak ondergrond geplaatst. Om de telefoon overeind te houden gebruikte ik een stuk kinderklei. Gewoon tegen de achterkant van de telefoon plakken.

Links en rechts van de telefoon plaatste ik een softbox waarbij ik de linker softbox onder een hoek van 45 graden boven de telefoon plaatste zodat het licht zowel de bovenrand als de linker rand van de telefoon belichtte.

Achter de telefoon, op anderhalve meter afstand hing een matzwart vel papier waarop ik met een kleine flitskop met snoot en blauw gelfilter een gradient (kleurverloop) projecteerde.

 De mooie kromme lichtstreep op het scherm van de telefoon is vrijwel onmogelijk om met echte middelen voor elkaar te krijgen; in dit geval is deze mooie streep er achteraf met Photoshop ingetekend.