Vandaag heb ik voor het eerst in tijden weer eens een reproductie mogen doen – oude foto’s digitaliseren, restaureren en afdrukken plus digitaal afleveren.

Ik hou op zich wel van dat soort klusjes. Oude foto’s zijn vaak in meer of mindere mate beschadigd, soms vuil of je vind miniscule haartjes en stofjes in de foto zelf die daar tijdens het ontwikkelen in zijn gedwarreld. Da’s dus even heel secuur bijwerken met Photoshop en daarna is het de kunst om van foto’s die over al die jaren hun contast een beetje zijn kwijtgeraakt de tekening van de foto weer terug te krijgen.

Zo had ik vandaag twee foto’s te doen. Eén van de klant als peuter samen met haar vader en éen van haar vader in motorpak op een DKW. Prachtige foto’s waarvan ik weet dat ze veel voor haar betekenen en veel emotionele waarde hebben. Ik kan er dan ook echt van genieten om met veel toewijding en liefde dit soort platen te restaureren zodat misschien die herinnering weer een beetje fris leven wordt ingeblazen.

Ik kan alweer niet wachten tot deze foto’s vers afgedrukt binnen komen en ze in volle glorie van het papier af stralen. Wat een mooi beroep is dit toch ! ;)