Gisteren is een avond van ‘spielerei’ geweest. Ik heb een time-lapse van de lucht boven de achtertuin geschoten en vallende druppels gefotografeerd. De time-lapse van de lucht zie je hieronder. Niet super bijzonder, meer een ‘proof of concept’, een probeersel voor mezelf om te bekijken hoe het werkt en wat de effecten zijn. Meteen geleerd dat ik de belichtingscompensatie uit moet zetten ;)

Ook zou het niet slecht zijn om de sluiter iets langer open te zetten zodat er motion blur in iedere foto ontstaat – dat maakt de video wat vloeiender hoop ik. En anders moet ik 50 beelden per seconde gaan gebruiken in plaats van de huidige 25.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=s-dh_PoTd7Y

Later op de avond ben ik nog bezig geweest met druppelfotografie – een waterdruppel die in een bak met water valt opnemen precies op het moment dat er een kroontje ontstaat. Lastig om met de hand (weliswaar met draadontspanner) iedere keer precies het goede moment te pakken, maar ik heb een hoop leuke resultaten gekregen. Jammer genoeg had ik na de time-lapse vergeten de camera weer terug op RAW te zetten en dat vind ik zonde. Vanavond waag ik dus een nieuwe poging, maar dan op RAW zodat ik achteraf nog wat kan spelen met de kleuren. Pas dan zal ik het een en ander in het portfolio uploaden.