Hoog tijd voor een update.

Ik ben de laatste tijd druk doende geweest met voorbereidingen voor diverse shoots dit voorjaar. Ik heb veel zitten werken met Photoshop met het doel om beter te worden in Photoshop dan iedere andere semi-pro fotograaf, en ben van plan om me op niet al te lange termijn ook in Photoshop te certificeren.

Gisteren is mijn nieuwe belichtingsmeter binnen gekomen; een Sekonic Flashmaster L-358. Mooi spul en na er een beetje mee te hebben gespeeld zie ik ook in praktijk de toegevoegde waarde van een goede belichtingsmeter.

De L-358 is allround, eenvoudig in gebruik en redelijk compact. Een aanrader !

Ook ben ik voor het eerst bezig geweest met rookfotografie. Donkere studio, zwarte achtergrond en een flitser. Heel erg lastig om goed scherp te stellen op de rook – een rooksliert heeft de neiging langzaam alle kanten op te slingeren en is dus het ene shot dichter bij de lens dan het andere shot. Een fel continue licht zou hier helpen, maar moet wel goed gebundeld zijn; ik wil geen licht op de achtergrond. Vanavond nog maar eens een nieuwe poging wagen en dan post ik de resultaten in de gallery.