Vorige week had ik een hele leuke bruidsreportage te doen in onder andere Zutphen. Ik vond het echtpaar van meet af aan al een leuk stel, en dan gaan de zenuwen toch meer meespelen dan anders. Je verantwoordelijkheidsgevoel neemt toe en je doet er alles aan om te voorkomen dat het geheel een fiasco wordt. Extra kaartjes mee en regelmatig wisselen, al het glas van tevoren nog eens extra goed oppoetsen, camera’s goed stofvrij blazen, alle accu’s toch nog maar even dubbelchecken.

De dag zelf begon om 9:00u bij ze thuis. Mondjesmaat kwam de familie binnendruppelen en het was al snel een gezellige boel in de achtertuin onder de groene (!!) partytent. Er werden snel nog nagels geplakt, sigaretten gerookt en corsages opgespeld. De honden probeerden tevergeefs plekjes te vinden waar ze konden liggen zonder dat er iemand over ze stuikelde of ze vertelde dat ze moesten verkassen.

Vervolgens kwam de bruid geëmotioneerd de trap omlaag en het weerzien tussen de bruid en bruidegom was vertederend om te zien. Vervolgens zijn we in colonne naar Zutphen gereden. Ik was aanvankelijk van plan om vooruit te rijden en de colonne vanaf een pechplek te fotograferen, maar mij werd gevraagd om de weg te wijzen en dus de koppositie in te nemen. Tijdens het rijden op een rustig deel van de snelweg via het achteruitkijkspiegeltje een paar foto’s schieten dus. Niet wat ik in gedachten had, maar het moest maar.

Ter plekke in Zutphen was het een feest. Een prachtige trouwzaal in het oude gemeentehuis wat al zeker sinds 1426 bestaat. Barokke stoelen, gouden kandelaars, een enorme schouw met het wapen van Zutphen erop. Aansluitend liet het bruidspaar buiten drie witte duiven los en werden ze bedolven onder witte en rode rozenblaadjes. Nog even snel een stukje het oude Zutphen ingelopen voor portretten met naaste familieleden en toen samen met het bruidspaar en hun schoonzoon (de chauffeur) naar Oeken en Bronkhorst voor foto’s op een hooizolder en langs het water.

Ze zijn zelf op huwelijksreis en komen eind deze week pas terug. Voordat zij zelf wat gezien hebben wil ik niet teveel prijsgeven, dus ik post wat anonieme plaatjes. Volgende week meer !

photocrati gallery