Sinds een paar maanden ben ik zeer geïnteresseerd in astrofotografie – het fotograferen van hemelobjecten. Dus toen ik vanavond rond een uur of half tien zag dat het buiten helemaal open trok, heb ik mijn spullen bij elkaar gepakt, mezelf heel warm ingepakt en ben ik in de auto gestapt en heb ik de rit van 50 minuten naar Lochem gemaakt.

Lochem is in Nederland een van de donkerste plekken, belangrijk voor astrofotografie, want lichtvervuiling van de stad, straatlantaarns of auto’s is funest voor goede astrofoto’s. Het liefst zie je geen hand voor ogen, en jammer genoeg was de maan vandaag ook weer aanwezig en dat maakt het allemaal wat moeilijker.

Ik ben ongeveer twee uur bezig geweest in Lochem en uiteindelijk was ik rond een uur of een weer thuis… maar wel met een paar mooie kadootjes; de Orion nevel, M31 Andromeda en met een beetje geluk de nevels rond de Pleyaden. Morgen maar eens kijken wat ik ervan heb kunnen maken. 

 photocrati gallery