Afgelopen weekend heb ik een ontzettend leuke fotoshoot gedaan in de studio van Niels van der Perk in Vianen. Niels en ik hebben elkaar vorig jaar leren kennen via Twitter. We hebben toen samen een dagje rondgelopen in de Loowaard bij Loo, Gelderland om foto’s te maken van de prachtige omgeving en de wilde paarden en runderen. Niels is van origine een paardenfotograaf en is zich meer en meer gaan concentreren op mensen.

Een paar weken terug besloten we via Twitter nieuwe avatars van elkaar te schieten voor op Twitter, Facebook, Hyves en meer van dat soort social media sites. Al snel groeide dit idee uit tot een shoot om onze portfolio’s te vernieuwen. Het eindresultaat was dat we zaterdag met drie modellen en een visagiste in Vianen in de studio stonden en heel hard gewerkt hebben. En hebben we nieuwe avatars gemaakt ? Nee hoor, daar hadden we aan het eind van de dag geen zin meer in, en we zagen er allebei behoorlijk moe uit. Dus dan maar niet.Maar we hebben wel prachtige platen kunnen schieten van onze modellen Kelly van Etten, Jaleessa Elbertse en Carolina Zielinska. Ik had een bevriende visagiste, Francis Cornelis (te zien op de video in de vorige blogpost) ingeschakeld om ons die dag bij te staan. Ik had nog nooit met Francis samengewerkt, maar kende haar wel goed en wist dat het in ieder geval qua gezelligheid wel goed zou komen. Ik had niet durven dromen dat Francis ontzettend goed is in haar werk, verschrikkelijk hard werkt en eindeloos toegewijd is ! Wat heeft zij een fantastische job gedaan met die meiden !

We zijn uiteindelijk bijna zes uur bezig geweest, ieder model heeft vier looks kunnen doen en wij als fotografen hebben een aantal concepten kunnen invullen die we al heel lang wilden doen. Heerlijk !

Hieronder zie je de resultaten: