Op 10 december 2011 vind de Help-portrait actie plaats. Help-portrait is een internationale actie waarbij fotografen, visagistes, kappers en alle mensen die met fotografie te maken hebben die dag gratis foto’s maken van mensen die dit anders niet zouden kunnen betalen.

Van de Help-portrait website:

Van origine is help portret een idee van de Amerikaanse fotograaf Jeremy Cowart, die het heeft opgezet om mensen die niet in de mogelijkheid zijn een portret te laten maken deze optie 1x per jaar volledig gratis te geven, wereldwijd.

Help-portrait in Nederland is opgezet door fotograaf Frank Doorhof.

Een portret foto is iets wat niet alleen uniek is, maar ook iets dat een blijvende herinnering is, en wat een leven lang gekoesterd kan worden.
Jammer genoeg zijn er veel mensen die niet de mogelijkheden hebben om een portret te laten maken door een professionele fotograaf, terwijl ze dit wel graag zouden willen. Juist deze groep mensen word op 10 December de mogelijkheid geboden om gratis een portret te laten maken door een professioneel team.

Ik heb me opgegeven als vrijwillig fotograaf voor deze dag. Kun jij iets betekenen voor Help-portrait ? Bezoek dan even de website op www.help-portret.nl !

Je kan het initiatief volgen op Twitter via @help_portraitnl.