Ja hoor, de kogel is door de kerk!

Als wannabe fotograaf en later ‘echte’ fotograaf kom je vanzelf in aanraking met mensen die voor de lol fotograferen. Mensen die iets voor elkaar proberen te krijgen met compact camera’s of spiegelreflex camera’s en gewoon niet voor elkaar krijgen wat ze voor ogen hebben. 

Dan geef je simpele tips als ‘blijf van het groene vierkantje en de P-stand af’, of je gaat dieper in op de materie en legt uit hoe het nou zit met die sluitertijden, diafragma’s en ISO’s. En wat is nou het geheim achter die vage achtergronden in portretten ? En waarom kun je beter afstand nemen bij een portret ?

Te vaak hoor je dan later van iemand een bedankje omdat je tips echt werkten, en soms hebben ze zelfs lef genoeg om je het resultaat te laten zien. En dan heb je nog de enkele hobbyfotograaf zonder angst die je kritiek durft te vragen.

En nu krijg ik de laatste tijd steeds vaker de opmerking te horen dat ik eens les zou moeten geven. Nou deed ik dat al op hele kleine schaal met individuele sessies (maandagavond heb ik er bijvoorbeeld weer een), maar dat zet natuurlijk geen zoden aan de dijk. Zeker financiëel niet. Dus ik ga nu om te beginnen twee workshops opzetten en mijn stinkende best doen om ze per november en december te laten plaatsvinden. 

De eerste is uiteraard de Basis Digitale Fotografie, en de tweede zal worden de Basis van Studio Fotografie met modellen. Mijn vriendinnetje Kells (model en MUA in éen) gaat me bij de laatste helpen. Ik ga lesgeven in een prachtige lokatie in Westervoort, inclusief catering – gewoon goed geregeld dus.

De komende weken zal ik mijn uren slijten met het opstellen van het cursusmateriaal en het inregelen van alle logistieke details. Daarnaast natuurlijk een stukje marketing om de wereld te laten weten dat ik workshops geef. En dan maar hopen op animo !

Dus… wil jij meer weten van je camera en weten hoe je op eenvoudige wijze veel betere foto’s maakt ? Of weet je al het een en ander maar lijkt het je gewoon enorm leuk om eens in een echte studio te staan met studioapparatuur en een (vrouwelijk) model ? Neem dan even contact met me op of laat een reactie achter ! Het lijkt me fantastisch leuk om je te mogen verwelkomen als mijn eerste cursist !