Mijn vrouw roept het al bijna een jaar. “Je logo lees ik iedere keer als ‘Kidoyo’ en niet ‘Kidogo’ !”.

Natuurlijk heb ik dat zoals het een man betaamd afgedaan als een vrouwendingetje. Een blonde vrouwendingetje. Maar toen hoorde ik zo af en toe mensen hetzelfde roepen en ik merkte aan de statistieken op mijn site dat mensen hadden lopen zoeken op ‘kidoyo’ en niet ‘kidogo’.

Een paar maanden terug registreerde ik daarom ook het domein kidoyo.nl, en stuurde deze door naar kidogo.nl. Dat scheelt al iets, maar het gevoel was stiekem toch niet goed.

Vanavond zei mijn vrouw weer “en toch is die G niet goed.”, dus ik heb al mijn moed verzameld, en ben achter de computer gekropen. Ik heb een fonteditor gekocht, het lettertype aangepast en vervolgens alle logobestanden aangepast en als PNGs en JPGs opgeslagen. Daarna overal het logo opnieuw geupload; Twitter, Hyves, de website, in mijn email-handtekening, het facturatiepakket, het offerte-template, brief-template, enveloppen-template, en ga zo maar door. Oh ! En natuurlijk in mijn Lightroom 3 watermerk en Identity Plate. Wat een werk zeg ! Maar, het is voor elkaar, en ik hoop dat het zijn vruchten afwerpt.

Overigens krijg ik nog wel eens de vraag waar de naam ‘Kidogo’ vandaan komt – je leest het nu op de ‘Over mij’-pagina !