Vandaag had ik een erg leuke fotoshoot van een 6-jarig broertje en zijn 1-jarige zusje. Omdat met name hele jonge kinderen snel de aandacht verliezen voor de camera en zeker als ze bijna kunnen lopen al vrij snel weer andere dingen willen gaan doen en bekijken was het zaak om snel te handelen.
Grote broer heeft model gezeten voor het uitlichten van ‘de set’. Ik heb het heel simpel aangepakt; 1 flitser met doorschiet-plu en een witte stoffen doek als achtergrond omdat het einddoel een vergroting op canvas was en de klant liefst een witte achtergrond wilde in de foto.

Ik heb daarom de foto in zijn geheel ongeveer 2 stops overbelicht en achteraf in post (nabewerken) de achtergrond uitgevlakt met een wit penseel. De foto’s zijn allemaal geschoten met de 24-70mm f/2.8 op een diafragma van f/4. Achteraf gezien had dat best f/5 of f/5.6 mogen zijn om iets meer scherptediepte te krijgen, maar toch zijn ze mooi gelukt.

En hoe laat je zo’n jong kind in de camera kijken met een lach op het gezicht ? Gewoon boven je camera met een brede glimlach ‘kiekeboe’ roepen en je dan snel weer achter je lens verstoppen en afdrukken. Works like a charm !

De canvas-afdruk op 60x90cm is meteen besteld en hangt ergens volgende week te pronken aan de muur in de woonkamer. Leuk !

Familie van Veen; bedankt !