Als een fotograaf je vertelt dat hij tijdens een shoot in anderhalf uur tijd zo’n 1500 frames heeft weggeschoten krijg je meteen een beeld van die fotograaf. Die schiet maar wat raak en als je geluk hebt heeft hij misschien 100 min of meer bruikbare foto’s. Tenminste, zo blijkt het vaak in praktijk. Een goede fotograaf schiet immers wat hij voor zijn geestesoog ziet en denk na over compositie en instellingen voordat hij afdrukt.

Tenzij…. tenzij deze fotograaf de kolder in zijn kop heeft en hals over kop zijn camera buiten in het tumultueuze weer neerzet om een time-lapse te schieten. Dat deed ik dus vanavond. De wolken waren langzaam aan het kolken en het zag eruit alsof de hel op aarde zou losbreken. Op bepaalde momenten verscheen zelfs die karakteristieke groene tint in het wolkendek die over het algemeen niet veel goeds voorspelt. Snel de camera erbij, draadbediening met ingebouwde interval eraan, op 5 seconden, alles op manueel, alle automatische belichtingscorrecties uit en laat maar gaan dat ding.

Als je dan een uurtje verder bent alle losse plaatjes inladen in QuickTime Pro en een time-lapse video genereren en uploaden naar JijBuis (YouTube). Hier het resultaat. Kan zo in de begintitels van een enge film, toch ?

Beide films staan in full HD kwaliteit op YouTube, dus selecteer onder ‘360p’ even voor Full HD en zet de video full screen (volledig scherm) om optimaal te genieten van deze luchten !