photocrati gallery

Ik zat vanavond het Eurovisie Songvestival op TV te kijken en was (zoals gewoonlijk) gecharmeerd van de tilt-shift effecten die ze gebruikten in de cut-scenes tussen de optredens door.

Met een tilt-shift lens kun je met name met shots van landschappen en steden die uit een hoog standpunt zijn genomen een effect creeëren waarbij het lijkt alsof je naar een miniatuur in Madurodam kijkt. Ik vind dit persoonlijk een heel interessant effect en ik heb me eens op Lightroom 3 gestort om te kijken of ik daar een paar  develop presets kon maken die dit effect goed genoeg benaderden.

Zie hieronder de behaalde resultaten op foto’s die ik in 2002  in Parijs, en in 2004 in Spanje schoot met een Minolta Dimage compact camera. Mocht je willen weten hoe ik het effect heb bereikt met Lightroom Presets, laat dan even een reactie achter en dan post ik de volgende keer een tutorial.

P.S.: Zoals je ziet had ik in die tijd nog wel eens last van een scheve horizon…