Afgelopen nacht ben ik om kwart over elf in de auto gestapt en naar Arnhem gereden. Het doel was om nachtfoto’s te schieten van de stad maar de parkeergarage die ik wilde misbruiken als uitkijktpunt bleek gesloten. De website vertelde me wat anders, maar wat niet is, dat is niet. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om de fraai verlichte John Frostbrug te fotograferen.

Ik ben al jaren niet meer ‘s avonds in Arnhem geweest (ik heb bijna 13 jaar in hartje stad gewoond) en het viel me tegen. Ik voelde me niet prettig bij het volk wat ik tegenkwam (junks, dronken jongeren, vage figuren in veel te dure bolide’s) en dat maakte dat ik me hier en daar toch enigszins gehaast voelde. In het pikkedonker naast een pijler van de John Frostbrug zitten terwijl je met je dure apparatuur al opgemerkt bent door de junks die de pijlers als ontmoetingsplek en spuitplek hebben, is geen prettig gevoel. Gelukkig had ik een zwaar statief bij me ! ;)

Na de Frostbrug ben ik nog naar Huissen geweest om het terrein van VBI te fotograferen. Dat was al een stuk prettiger. En als slotstuk nog de Westervoortse brug.

De gebruikte techniek is een verhaal apart. Ik heb van ieder object 3 foto’s geschoten waarbij de scherpstelling op 3 verschillende punten is gelegd – dichtbij, middelver en ver weg (oneindig). Deze afzonderlijke platen zijn samengevoegd in éen enkele foto waarbij de scherpste details uit de afzonderlijke foto’s zijn gebruikt. Dit heet focus stacking. De foto van VBI is wat mij betreft de beste uit de serie.

Meer in het portfolio.