[singlepic id=217 w=160 h=120 float=right]Vandaag heb ik voor het eerst kunnen rommelen met een verzameling nieuw materiaal. Ik heb een Manfrotto 055XPROB driepoot-statief aangeschaft met een Feisol CB-50D balhoofd kop. Een hele stabiele en functionele combinatie. Super voor macrowerk en macrofilmen, maar ik heb vanavond ook eigenlijk voor het eerst een fatsoenlijke foto van de maan kunnen schieten met mijn oude 70-300mm lens.

Daarnaast heb ik een groothoek aangeschaft, de Canon EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM. Een leuk objectief, en erg geschikt voor vastgoedfotografie, maar ook heel leuk voor onverwachte perspectieven.

En alsof het allemaal nog niet genoeg was ook een Datacolor Spyder3 Pro. Dit is een apparaat wat kijkt naar de kleuren die je monitor weergeeft en de instellingen van je monitor corrigeert. Je monitor wordt dus gecalibreerd zodat je de ‘echte’ kleuren te zien krijgt – dezelfde kleuren die je terugkrijgt als je je foto’s laat afdrukken door de fotovakcentrale. Ik zat redelijk goed met mijn handmatige instellingen, maar toch was het schrikken toen de Spyder klaar was met zijn werk. En wat een verschil ! Het is toch duidelijk merkbaar dat ik nu achter een gecalibreerde monitor zit. Een aanrader !

In het portfolio heb ik nu wat macro’s opgenomen onder de categorie ‘natuur’.