Eens in de zoveel tijd wordt je een beetje moe van de dingen die je dagelijks ziet. Zo had ik dat ook met de coverfoto op mijn persoonlijke Facebook pagina

0001_IMG_4709-Edit

Mijn nieuwe Facebook coverfoto

In de laatste periode zag ik af een toe een paar platen voorbij komen van jaren 20 gangsters. Donkere steegjes, dubieuze omstandigheden etcetera. 

De stijl van belichten viel me bij deze platen op. Met name het feit dat bijna altijd het licht van een straatlantaarn wordt nagedaan door één lamp hoog te plaatsen. Heel hoog.

Uiteindelijk heb ik me eraan gewaagd. Mijn plan was eigenlijk om een volledig zwarte achtergrond te gebruiken, maar ik weet werkelijk niet waar mijn zwarte achtergronddoek is… ik had wel nog een gewolkte achtergrond, dus bij gebrek aan beter heb ik die gebruikt.

De setup is niet al te ingewikkeld. Ik plaatste links van mij een flitskop met beautydish. Rechts achter mij, hoog (op bijna tweeënhalve meter hoogte) plaatste ik een kale flitskop, slechts met een eenvoudige reflector. En links nog een kop met erg nauwe reflector net buiten beeld van de camera om een highlight op de achtergrond te creeëren die je links in de foto ziet.

Uiteindelijk mistte ik wat drama in de foto. Ik heb van de rook van brandende wierook een tweetal foto’s gemaakt (bijna recht tegen een flitser in) om de rook helder wit te krijgen tegen een zwarte achtergrond. Deze heb ik achteraf in Photoshop aan de foto toegevoegd en met name rechtsboven in de hoek kun je deze rook goed zien.

Voor hen die het echt interesseerd; de opstelling van de set was zoals hieronder;

LightingSetup

De opstelling