Al maanden speelde ik met de gedachte om eens een shoot wat groter op te zetten. Een keer werken met een team en een echt goed model wat zich kan inleven in het concept en met weinig moeite of aanwijzingen mij als fotograaf kan geven wat ik wil zien. 

Na bijna een maand van plannen en organiseren met hulp van Niels van der Perk en Ed Coenen was het dan gisteren eindelijk zover. Mijn model was Melany d’Fonseca, bekend van de grote billboards en bushokreclame van Sapph lingerie, van TV en diverse publicaties in magazines. Ik ken Melany al ongeveer een jaar en in dat jaar hebben we via internet een vriendschap opgebouwd. Toen ik Mel uiteindelijk vroeg voor deze fotoshoot zei ze volmondig “ja”, en we zijn gegaan voor het concept van “De moderne zakenvrouw”.

Mercedes Nederland was zo vriendelijk om ons voor de shoot te voorzien van een splinternieuwe C-klasse waar we natuurlijk gretig gebruik van hebben gemaakt. Naast peperdure prop op de set was de auto ook nog eens uitermate geschikt als catering-voertuig !

De visagie was in handen van Kelly van Etten – ik heb Kelly in het verleden diverse malen gebruikt als model en nu Kelly bij Mieke Petiet als visagiste in opleiding is leek het me een goed idee om haar ook eens in deze rol te testen – en de waarheid mag gezegd worden; Kelly is ook als visagiste met vlag en wimpel geslaagd. 

De styling werd verzorgd door Hedwig Spekschate, een vriendin die net als Kelly al eens model voor me heeft gestaan, en die een verleden heeft in interieurstyling en me altijd verbaasd met haar oneindige creativiteit.

Niet direct zichtbaar, maar voor mij toch zeer belangrijk, was Leon Mutsaers in de rol van videograaf. Leon heeft het materiaal gefilmd voor een Behind-The-Scenes video die ik binnen een paar weken hoop te kunnen publiceren.

En lest best: Niels van der Perk en Ed Coenen. Twee collega-fotografen en vrienden. We kennen elkaar al langere tijd en wilden graag eens een keer samen werken – we hebben dus over en weer elkaar ondersteund met input, als belichtingsassistent en gewoon veel lol gehad samen.

Het was koud gisteren, met name de wind was af en toe op het gure af. Dat zorgde voor wat uitdagingen (visagie in een warme, maar altijd krappe auto, wapperend haar van model Melany, en vechten tegen de wind met de reflectors), maar vooral was het een uitdaging voor Melany – die stond tenslotte met haar mantelpakje te bevriezen. Petje af voor deze echte die-hard vrouw !

Kortom, een fantastische dag, meer dan de moeite waard en met als eindresultaat een aantal foto’s waar ik onvervalst trots op ben !

photocrati gallery