[singlepic id=312 w=160 h=120 float=left]Afgelopen zondag mocht ik voor een stylingbureau uit Doetinchem een fotoshoot doen van drie jonge meiden van 9, 11 en 15 jaar. Als attribuut mocht een van de meiden met een Yorkshire Terrier op de foto. De insteek van de hele shoot was ‘shop till you drop’, vandaar alle pakjes, tasjes en frutsels.

Als locatie was het Restaurant Kleyn Hartesteyn in Oosterbeek gekozen en het voordeel was dat we een paar leuke en originele plekjes hadden om te schieten. Met de twee jongste meiden ben ik vervolgens nog even het dorp ingelopen en ik heb ze aan de hoofdstraat voor een outlet shop op een bankje gezet. Altijd leuk als je bedenkt dat er aan weerszijden van het bankje terrasjes met mensen waren die stomverbaasd keken naar wat wij nou ineens aan het doen waren. Zelfs de langsrijdende auto’s vergaten gas te geven dus op een bepaald moment was het een getoeter van jewelste. En wij gingen natuurlijk door… erg leuk !

Ik had vooraf samen met collega fotograaf en vriend Frank Peters een lichtsetup bedacht met éen flitser off camera en éen op de camera, gebruikmakend van de PocketWizards, maar uiteindelijk heb ik het mezelf toch makkelijk gemaakt en alleen geschoten met de off camera flitser.

Hier en daar had best het een en ander beter gekund, maar ik ben tevreden met het resultaat. Sowieso was het een superleuke middag. Oh ja, had ik al gezegd dat ik een uurtje de tijd had (officiëel een half uur) ?

Foto’s in het portfolio