Twaalf jaar geleden kregen we ze, met prachtige babygezichtjes en lijfjes waar alles te kort aan leek en met een veel te groot hoofd.

Nu ze dan eigenlijk al bijna 13 zijn vond ik het tijd dat ze eens iets voor me terug deden. Jarenlang hebben we ze opgevoed, normen en waarden meegegeven. Nooit echt geklaagd als ze ons de oren van de kop aten, nooit geklaagd als ze hun behoefte deden op de gekste plekken simpelweg omdat ze te lui waren om naar hun WC te lopen. Nooit hebben we ze geslagen als ze de tent overhoop haalden of voor de zoveelste keer onze spulletjes stalen om mee te spelen. 

Dus nu vond ik het tijd worden voor een kleine terugbetaling van al die jaren van liefde, genegenheid en toewijding. “Dames”, zeg ik, “Dames, ik heb jullie hulp nodig. Ik heb nieuwe modellen nodig voor een paar leuke portretfoto’s en nou dacht ik eigenlijk meteen aan jullie”. Aan de blikken in hun ogen kon ik aflezen dat ze niet bijster enthousiast werden van het idee. Jammer dan. “Als het jullie helpt, heb ik een zak lekkere snoepjes beschikbaar, en ik ben ook best bereid om jullie een beetje te kietelen en kriebelen op de plekjes op jullie lijf die jullie lekker vinden en die alleen ik ken”. 

Soms ga je over je eigen grenzen heen… en zelfs het feit dat ze nog net geen 13 zijn hield me niet tegen om ze dit oneerbare voorstel te doen. Maar goed, ik zou mezelf niet zijn als ik niet alles gaf voor een goede foto.

Uiteindelijk zijn ze gezwicht. Het kostte wat moeite en ik heb ze letterlijk een paar keer bij kop en kont moeten pakken om ze duidelijk te maken dat ik heel serieus was over deze portretfotoshoot, maar het is gelukt. En daar ben ik blij om. De dames liggen ondertussen in een innige omhelzing samen op de bank. Buiken vol met lekkere snoepjes en ook wat betreft kriebelen en kietelen geheel voldaan. Het is me gelukt !

Maar met deze twee nooit meer ! Geef mij maar een paar leuke dames met blauwe of groene ogen die ik niet ken. Oh ! En liefst onder de achttien, anders zien ze er zo afgeleefd uit op de foto. Bedankt !photocrati gallery