Je moet blijven leren, en van wie kun je beter leren dan van de beste(n) ? Juist !

Vorig weekend heb ik een workshop mogen volgen bij Frank Doorhof. Frank heeft een hele aparte stijl waarbij vaak opvalt dat hij met hoge contrasten werkt – donkere achtergronden, donkere schaduwpartijen en creatief belichten.

De workshop richtte zich op kijken naar het licht wat je gebruikt en vooral op de diverse perspectieven die je hebt met éen enkele lichtopstelling. Beweeg om je object heen, kijk, analyseer en kies je standpunt.

Wat ik voor mezelf keer op keer weer merk is dat ik steeds minder nabewerk omdat ik sterker wordt in mijn eigen composities. Ik hoef mijn foto’s (voor mijn eigen gevoel) tijdens het nabewerken niet meer bij te snijden om de compositie te verbeteren. De workshop bij Frank in zijn inspirerende studio, met prachtige lichtapparatuur en zijn inspirerende woorden en humor zetten me voor mijn gevoel op een ‘lekker plekje’ waar ik prima mijn ei kwijtkon.

Daarnaast had Frank een heel goed model ingeschakeld, Tani Mara. Dit model was op haar gemak, kon goed acteren op de aanwijzingen van de fotograaf en was ook nog eens heel uniek met een grote volle bos blond krullend haar. Prachtig !

De foto’s zeggen genoeg ! Frank, bedankt voor het delen van je kennis – je bent een aanrader !