[singlepic id=349 w=160 h=120 float=left]Afgelopen dinsdag heb ik een workshop gedaan bij Martin Hogeboom. Kern van de workshop was fotografie op lokatie met behulp van compacte flitsers of strobes. De technische kant was me al langer duidelijk en ik gebruikte ook al flitsers op lokatie, maar de wijze waarop Martin het geheel benaderd en de opbouw van een foto aanpakt was zeer verhelderend.

Vanuit Martin’s team kwam de avond voor de workshop een Twitter-bericht dat ze met spoed nog een model zochten, omdat éen van de twee modellen die ze hadden zich ziekmeldde. Ik ben dus gaan bellen naar een aantal modellen die ik in het verleden gebruikt had, maar de een moest werken, de ander was ziek en weer een ander ging het niet redden om op tijd te zijn.

Toen heb ik uiteindelijk mijn eigen zusjes Aishah en Linde gebeld en die zijn halsoverkop dolenthousiast vanuit Hilversum gekomen. Gezellig, want zo hadden we ze meteen te logeren.
Die meiden hebben een topjob geleverd. Er was niet echt genoeg apparatuur om ineens drie modellen te belichten tijdens de workshop, maar gelukkig had ik de statieven, PocketWizards, flitsers en paraplu’s waarmee we toch een extra setje hadden en in drie groepjes met drie modellen aan de slag konden. Super dus !

De resultaten van deze workshop (aanrader !) staan in het portfolio.

Ben je benieuwd naar Martin en zijn workshops, surf dan even naar www.martinhogeboom.nl !